Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Lliçó del conseller d’Acció Exterior a l’odi del PP: 2.500 catalans han pogut tornar de l’estranger durant la crisi

El diputat del PP, Daniel Serrano, havia exigit a Solé que Torra prescindís de la conselleria d’exteriors

Avatar
Agències 21/05/2020
El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Bernat Solé, en roda de premsa. Imatge del 16 de juliol de 2019. (Horitzontal)

El conseller d’Acció Exterior, Transparència, Bernat Solé, ha explicat en la sessió de control al Govern que 2.500 catalans han pogut tornar de l’estranger a Catalunya durant la crisi de la covid-19 per les gestions fetes des de les 15 delegacions. Solé ha defensat així el paper del Departament davant les crítiques del PPC, que ha demanat suprimir la conselleria: “Diga-li a Torra que prescendeixi de la seva conselleria”, ha suggerit al conseller el diputat Daniel Serrano. Els populars creuen que el Departament fa una funció “innecessària”, que les tasques que fa es podrien fer des de Catalunya i així “estalviar-se el cost de la conselleria i destinar-lo a la crisi contra la covid-19”.

Solé ha defensat que des del Departament s’ha atès tots els catalans que es trobaven en una situació complicada fora del país, recollir les pràctiques implementades per altres països en relació a la pandèmia i implementar-les, recollir dades i també reflexionar sobre la situació post-coronavirus. El conseller ha defensat que el Departament vol tenir “un paper rellevant” després de l’epidèmia i “construir un futur per al país més just, més solidari, més sostenible i més lliure de corrupció, però també per lluitar contra els autoritarismes que emergeixen a diferents punts del món”.

“Això ho podríem fer perfectament des de Catalunya”, ha replicat Serrano, que ha retret a Solé que està ocupant aquesta conselleria, també encarregada de transparència, per la gestió del cas d’Alfred Bosch; que les relacions institucions són “innecessàries” perquè “ja les porta Carles Puigdemont des de Waterloo” i que Exterior resulta una estructura massa “costosa”.