Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Lliçó d’educació d’Oriol Mitjà a un periodista d’El Periódico que l’ha atacat en un article

El diari unionista titlla l’investigador de “populista” per ser un dels epidemiòlegs amb més influència en la crisi del coronavirus

Àlex Huguet
Àlex Huguet 15/04/2020

El Periódico cada dia queda més en ridícul carregant contra tot allò que es desvia del que proposa el Gobierno al qual és fidel. L’última anècdota ve per part del periodista Albert Sáez, que ha escrit un article amb tota la intenció d’atacar l’investigador Oriol Mitjà per la situació del coronavirus a Catalunya i Espanya. En l’escrit, Sáez es mostra convençut que en totes les pandèmies hi ha científics que volen cridar l’atenció amb les seves “teories” per tal d’acaparar els mitjans de comunicació. Així, titlla Oriol Mitjà per ser la “vedete” d’aquesta crisi, i l’acusa de “proporcionar munició als líders polítics populistes”.

A través d’un missatge a Twitter, Oriol Mitjà ha contestat aquest periodista amb molta educació, donant l’oportunitat a Sáez de poder parlar amb ell i explicar-li per què està equivocat, i li deixa clar que “el populisme és exactament el contrari a la racionalitat científica”. Un atac més a l’investigador que ha d’aguantar atacs diaris per part de mitjans unionistes, a banda d’estar treballant tot el dia per lluitar contra el coronavirus.