Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Llibertat amb càrrecs per a sis detinguts dimarts en les protestes a Lleida

Se’ls acusa de desordres públics. El seu advocat ha denunciat “agressions policials inecessàries i que presenten lesions a la cara i al cos

Agències 18/02/2021
L'advocat dels detinguts a Lleida dimarts, Josep Maria Pocino, atenent els mitjans de comunicació davant dels jutjats de Lleida, amb un centenar de persones donant suport als detinguts.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba d’informar que el jutjat d’instrucció número 1 de Lleida ha acordat la llibertat provisional, amb obligació de comparèixer al jutjat, per a sis dels detinguts durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél a Lleida de dimarts al vespre. La causa està oberta pel delicte de desordres públics. 

L’advocat dels 7 detinguts majors d’edat pels aldarulls de dimarts a Lleida al final de la manifestació en contra de l’empresonament de Pablo Hasel denuncia que presenten lesions al cos i a la cara per cops de porra. El lletrat Josep Maria Pocino, ha explicat que els joves estaven refugiats en un portal, que no van presentar resistència i que “l’agressió policial va ser innecessària”. Pocino ha cridat a la calma per les dues bandes, tants als manifestants com a la policia i ha avançat que els 7 detinguts, que passaran aquest dijous a disposició judicial no declararan perquè “no tenen res a dir”. Un centenar de persones s’han concentrat davant els jutjats de Lleida per donar-los suport.

Un dels portaveus de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, David Martín, ha defensat, però, que “la legítima resposta als carrers no és violència, sinó autodefensa”.