Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Llarena torna a quedar en evidència a Europa: El TJUE retorna la prejudicial de les euroordres per diversos errors

El text del jutge instructor confon la Llei de Processament penal belga amb la Llei d’Enjudiciament criminal espanyola i Josep Costa se’n fot: “Voleu riure una mica?”

Redacció
Redacció 21/04/2021
El magistrat Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha fet quedar en ridícul, un cop més, el jutge instructor Pablo Llarena per la prejudicial sobre les euroordres a Puigdemont i la resta d’exiliats després que la justícia belga va decidir no extradir Lluís Puig. En concret, el TJUE ha retornat la prejudicial perquè hi havia un greu error en la traducció d’una llei, a la qual Llarena s’hi referia com a la Llei de Processament penal belga, quan en realitat volia parlar de la Llei d’Enjudiciament criminal espanyola.

A partir d’aqui, l’instructor ha rebut l’avís de la unitat de traducció neerlandesa del Tribunal per tal que corregeixi les errades. Per acabar-ho d’adobar, hi havia un altre error relacionat amb la competència del Tribunal Supremo per tal de dictar l’ordre europea. Llarena no ha tingut més remei que reconeixer l’error i quedar en evidència davant d’Europa.

D’altra banda, l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, al veure la situació no ha pogut fer una altra cosa que riure contra la incompetència del jutge espanyol, i així ho ha plantejat als seus seguidors de Twitter: “Voleu riure una mica?”. Costa ha compartit el document del Supremo on es parla de l’error advertit des del TJUE, i una vinyeta còmica per mostrar com, un cop més, Llarena s’allunya del seu objectiu per caçar Puigdemont.