Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Llach diu que la Diada commemora “el dia que l’Estat va condemnar Catalunya a ser colònia”

El Consell per la República assegura que segueixen treballant per una majoria parlamentària i un Govern que vulguin recuperar la DUI

Agències 11/09/2021
El Consell per la República fa una ofrena floral al monument de Rafael de Casanova, l'Onze de Setembre del 2021 (horitzontal)

El representant del Consell per la República Lluís Llach ha assegurat que la Diada commemora “el dia que l’Estat va condemnar Catalunya a ser colònia”. Així ho ha dit en declaracions a mitjans després de l’ofrena a Rafael de Casanova, on ha compartit intervenció amb el també membre del Consell Antoni Castellà, que ha recordat quins són els objectius de l’òrgan. Castellà ha dit que volen ser l’espai de més transversalitat de l’independentisme i que pretenen fer efectiu el mandat de l’1-O.

A més, ha volgut detallar en què es concreta la seva proposta de “confrontació” i ha dit que es basa en recuperar “l’estratègia guanyadora de l’1-O”. En aquest sentit, ha assegurat que segueixen treballant per tenir una majoria parlamentària i un Govern que vulguin aixecar la suspensió de la DUI, buscar suports internacionals i aconseguir una mobilització “sostinguda” al carrer.