Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

L’independentisme s’obre camí a Europa i consolida vincles amb Escòcia

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha viatjat a Glasgow per reivindicar la lluita per la independència de Catalunya i “aconseguir suports a l’exterior”

Agències 03/12/2021
James Konrad Puchowski i Elisenda Paluzie a Escòcia. Font: Twitter.

L’independentisme treu pit i consolida el seu vincle amb l’independentisme escocès. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha viatjat a Glasgow per reunir-se amb partits i entitats per compartir mirades sobre el procés sobiranista de cada país.

Tot plegat en un context en què la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha reactivat els plans per fer un segon referèndum d’independència el 2023. Paluzie s’ha reunit amb el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Glasgow, David McDonald, del Scottish National Party (SNP) i amb el colíder del Partit Verd d’Escòcia, actualment al Govern escocès en coalició amb l’SNP, James Puchowski. També s’ha trobat amb Stuart Graham, un dels líders del sindicat de treballadors de Glasgow UNISON, organització que ha portat a terme accions de solidaritat amb Catalunya.

Paluzie ha tancat el seu viatge participant en la conferència ‘Escòcia i Catalunya: la lluita per la independència a l’Europa contemporània”, organitzada per Assemblea Escòcia. Segons l’ANC, la visita de la presidenta de l’entitat a Glasgow s’emmarca en la tasca internacional per donar a conèixer la lluita per la independència de Catalunya i “aconseguir suports a l’exterior”.