Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’independentisme s’entesta a continuar donant cops de cap a la paret amb la llei d’amnistia

|

- Publicitat -

Els partits independentistes al Congrés dels Diputats, ERC, Junts per Catalunya, PDeCAT i la CUP-PR, han presentat aquest dilluns un recurs de reconsideració a la Mesa de la cambra baixa davant el rebuig a la Llei d’Amnistia que havien presentat. En tot cas, després d’haver demanat els informes corresponents als lletrats, les formacions consideren que la decisió d’impedir el debat parlamentari sobre la Llei d’Amnistia és una “vulneració” del dret a la llibertat d’expressió, També creuen que suposa una “discriminació ideològica” dels diputats de la cambra. Els partits han al·legat que la Constitució Espanyola no prohibeix l’aplicació de l’amnistia en cap apartat i que manté vigent la llei d’amnistia del 1977.

També han assegurat que la mateixa jurisprudència del Tribunal Suprem ha avalat la plena vigència i, en conseqüència, el seu perfecte encaix dins l’ordenament jurídic espanyol. En aquest sentit, han conclòs que l’amnistia és una institució jurídica que té cabuda en l’actual ordenament jurídic i que la seva oportunitat política correspon exclusivament a la càmera i no a la Mesa del Congrés dels Diputats.

Publicitat

Així, han demanat que la Mesa reconsideri la citada inadmissió a tràmit al més aviat possible, a causa de la “gravetat” de l’assumpte i admeti l’entrada a tràmit de la Proposició de Llei Orgànica d’Amnistia i Resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat Espanyol.

Et pot interessar  Díaz diu que els canvis que s'introduiran a la llei d'amnistia estaran dins de la legalitat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut