Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’independentisme mostra unitat contra el judici farsa d’Eulàlia Reguant

|

- Publicitat -

ERC, JxCat i PDeCAT han denunciat la “injustícia” que representa la causa contra la diputada de la CUP-NCG Eulàlia Reguant, que és jutjada al TS per haver-se negat a respondre les preguntes de Vox en el judici contra el procés. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha denunciat “l’absurditat de la justícia” que “busca la inhabilitació” de Reguant. Davant això, ha advertit que la repressió “no servirà per aturar un moviment tan fort com l’independentisme”. Des de JxCat, la diputada al Congrés Pilar Calvo ha reclamat acabar amb “el govern de les togues”. ERC i JxCat han reclamat l’amnistia. Genís Boadella, del PDeCAT, ha criticat que “no és just intentar fer callar la veu dels que lluiten contra el feixisme”.

Des de les portes del Tribunal Suprem, Vilalta ha traslladat la solidaritat a Reguant. I ha dit que “la solidaritat antirepresiva és més forta que mai”. Vilalta també ha denunciat “la complicitat i connivència de la justícia espanyola amb Vox”. I ha reivindicat que podran inhabilitar una altra persona, però no podran “inhabilitar les idees”.

Publicitat

Calvo ha reclamat l’amnistia “a tots els represaliats” i ha traslladat el suport a Reguant. “Abans d’ella han inhabilitat a Pau Juvillà, a Jordi Turull, a Quim Forn, a Josep Rull, a Jordi Sánchez, a Raül Romeva, a Oriol Junqueras i a una llarga llista de companys”, ha repassat la diputada.

Després de remarcar la distància ideològica del PDeCAT i la CUP, Boadella ha expressat que els uneix “la defensa de la democràcia”. “No és proporcionat ni just que es vulgui intentar fer callar la veu dels qui lluiten contra el feixisme”, ha argumentat. I ha demanat “plantar-se contra la ultradreta”.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació

El suport d’Aragonès i Borràs, via Twitter

El president del Govern, Pere Aragonès, ha traslladat el seu suport a Reguant mitjançant una piulada a Twitter. “Prou persecucions judicials i prou judicis polítics. Dempeus i ferms contra el feixisme. Al teu costat”, ha escrit.


També la presidenta del Parlament, Laura Borràs. “L’Estat insisteix en la confrontació. Contra la repressió, unitat”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut