Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’independentisme mostra el seu suport en bloc a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació

|

- Publicitat -

El moviment independentista en bloc ha mostrat el seu suport a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació. L’acord compta amb el suport d’ERC, Junts, la CUP, PDeCAT, Demòcrates, Guanyem i Comunistes, sumant un total de 300 adhesions entre partits, entitats, sindicats, moviments socials, universitats i ajuntaments; En Comú Podem és l’únic grup polític que no s’ha sumat, per ara, a l’acord, tot i haver-se reunit amb alguns dels seus representants. L’objectiu de l’acord és presentar un manifest demandant l’amnistia i l’autodeterminació “que pugui ser subscrit per les principals organitzacions i entitats de la trama democràtica, civil, social, econòmica, política i cultural del país”.

Durant la roda de premsa celebrada aquest dimecres, 5 d’octubre, a Barcelona, els representants de l’acord han valorat la situació d’aquest fins ara, destacant-ne l'”amplíssima representació política en el camp del sobiranisme“, tal com ha dit l’exconseller Joaquim Forn. L’acord, que ja suma 300 adhesions, resta a l’espera que l’ANC s’hi adhereixi, després de la reunió mantinguda amb Elisenda Paluzie i Dolors Feliu.

Publicitat

Per ara, però, l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació no compta amb el suport d’En Comú Podem, que de moment no signarà el manifest, segons ha afirmat l’activista David Fernández. Segons Fernández, després d’una “llarguíssima reunió” amb els comuns, aquests únicament els han avançat que la seva “recomanació de vot” als grups municipals seria abstenir-se o votar a favor. Tampoc s’hi han adherit els sindicats UGT i CCOO.

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha remarcat també la importància de l’àmbit municipalista, recordant que l’objectiu de l’acord és que 800 pobles s’hi adhereixin i que, fins ara, n’hi ha 200. En cas d’aconseguir-se aquesta xifra, representaria que el 80% de les ciutats i els pobles de Catalunya s’haurien adherit al manifest. L’informe de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació amb les conclusions finals, que inclouran una proposta de continuïtat la qual es consultarà abans “amb l’espai social i civil”, es presentarà el pròxim mes de desembre.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut