Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’independentisme fa costat a la consellera Garriga i reivindica l’amnistia i l’autodeterminació

|

- Publicitat -

L’independentisme ha mostrat suport a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, a les portes del TSJC, on ha declarat com a investigada per un nou judici farsa contra l’1-O. Membres del Govern i d’ERC, JxCat, la CUP i Òmnium han rebut la titular de Cultura i han reivindicat l’amnistia i el dret a l’autodeterminació.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que continuaran persistint en la defensa de “solucions polítiques” davant la “persecució obsessiva” de la justícia espanyola. La presidenta del Parlament i membre de JxCat, Laura Borràs, ha denunciat la “persecució política” que des de l’1-O “no s’atura”.

Publicitat

Vilalta i Borràs han subratllat que Garriga és una servidora pública que ha treballat pel bé comú i que s’ha d’enfrontar “a una causa injusta”. “Fer un referèndum no és delicte, defensar la democràcia no és delicte”, ha dit la portaveu republicana, reclamant l’amnistia per acabar amb la causa general. Al seu torn, Borràs ha carregat contra “el diàleg” de l’Estat. “De la mateixa manera que no normalitzem haver de venir davant de tribunals per fer la nostra feina de representació política, tampoc oblidem que l’estat espanyol no gira full sobre l’1-O”, ha declarat.

La presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha assegurat que l’acompanyament a la consellera de Cultura “forma part del suport a les més de 4.000 represaliades” per l’Estat. En aquesta línia, ha demanat “solidaritat antirepressiva” per tal de “no estabilitzar” les relacions amb l’Estat que “es nega reiteradament a posar vies de solució política”. Sabater ha reiterat que tot plegat “no acabarà” fins que s’exerceixi “el dret a l’autodeterminació” i hi hagi “una amnistia completa”. Per part dels anticapitalistes la portaveu, Eulàlia Reguant, i el diputat Xavier Pellicer, també han donat suport a Garriga.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

El president d’Òmnium, Xavier Antich, ha apuntat que cap tribunal impedirà exercir els drets individuals i col·lectius de l’independentisme. “La repressió és el mirall de la nostra força”, ha assegurat. Així mateix, ha titllat el judici d'”anomalia democràtica”. “El que passa avui ni és nou ni ens espanta, al contrari”, ha defensat Antich. Així mateix, ha assegurat que l’entitat “continuarà responent amb solidaritat antirepressiva” per tal que “cap tribunal impedeixi exercir” els drets individuals i col·lectius.

Entre els que s’han concentrat a les portes del TSJC per mostrar el seu suport a Garriga abans de declarar hi havia diversos membres del Govern, com la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers Roger Torrent, Josep GonzàlezCambray, Teresa Jordà i Tània Verge. També hi eren altres representants d’ERC, Junts i la CUP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut