Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’independentisme condemna la sentència contra Buch en veure-hi clarament “ànims de venjança”

La qüestionable sentència ha generat una enèrgica resposta per part de l'independentisme, que ha omplert les xarxes de missatges de suport a Miquel Buch i Lluís Escolà

|

- Publicitat -

La sentència emesa per l’Audiència de Barcelona contra l’exconseller d’Interior Miquel Buch i l’agent dels Mossos d’Esquadra Lluís Escolà, condemnant-los a 4 anys i mig de presó (quatre en el cas d’Escolà), així com inhabilitant-los durant 20 i 19 anys, respectivament, ha generat una enèrgica resposta per part de l’independentisme. Independentment del partit, els polítics independentistes han rebutjat i condemnat la sentència a través de Twitter, on han deixat palès que l’Audiència té set de venjança.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat “tot el suport” a Miquel Buch i a Lluís Escolà, després de conèixer-se la sentència que els condemna per la contractació com a escorta per a l’expresident Carles Puigdemont quan va marxar a Bèlgica. “Aquesta condemna és una autèntica aberració”, ha dit Aragonès a una publicació a X, l’antic Twitter, tot afegint que “ara i sempre, l’amnistia i l’autodeterminació són el camí”.

Publicitat

El president a l’exili i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, també ha traslladat tota la seva “solidaritat i afecte” als represaliats, tot titllant la sentència de ser un “acte de barbàrie” comès per l’Estat espanyol “amb els jutges i els fiscals al front”. “Espanya està podrida en els seus fonaments i les ordres del rei d’anar a per tots nosaltres continuen intactes. El “¡a por ellos!” guia la política, la justícia i la informació, i la veritat importa molt poc” etziba.


Membres d’ERC com ara Raül Romeva, Dolors Bassa, Marta Vilalta o Meritxell Serret, entre altres, també han adreçat a través de Twitter les seves opinions sobre la qüestionable sentència, tot remarcant la importància de pactar una llei d’amnistia.


Des de Junts també han condemnat i denunciat la sentència “venjativa” de l’Audiència contra Buch i Escolà, amb missatges de suport per part de Xavier Trias, la presidenta del Parlament Anna Erra, o l’exconseller Josep Rull, entre altres. El secretari general de la formació, Jordi Turull, ha titllat la sentència de ser una “autèntica animalada”. La presidenta del partit, Laura Borràs, s’ha mostrat menys sorpresa, perquè “la lawfare condemna quan assenyala i després la maquinària completa la feina”.


El Consell de la República veu, en la condemna de Buch, una prova més de “la persecució i venjança de l’estat espanyol cap als independentistes”.

Et pot interessar  L’Executiva de Junts aprova per unanimitat les llistes de Puigdemont per al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut