Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’IEC també critica el Tribunal de Cuentas per la persecució contra excàrrecs del Govern

|

- Publicitat -

L’Institut d’Estudis Catalans ha criticat aquest dimecres la persecució injusta contra el procediment sancionador iniciat pel Tribunal de Cuentas contra diversos antics càrrecs de la Generalitat per les seves actuacions en política exterior.

En un comunicat, l’IEC ha considerat que a les persones afectades per l’expedient sancionador “se’ls imputen uns fets que no han comès i la fonamentació es basa en opinions polítiques que van manifestar o en l’atribució de suposades intencions no provades”.

Publicitat

Ha assenyalat que la multa que se’ls imposa “no ha estat el resultat d’un procés amb totes les garanties”, i ha remarcat que el Tribunal de Cuentas és un organisme administratiu que no està format per magistrats.

L’IEC ha titllat d'”injustificable” que el Tribunal de Cuentas hagi assumit unes funcions exorbitants, segons la institució, més enllà de les facultats auditores que li semblen pròpies.

La institució ha expressat la seva solidaritat amb els afectats i ha assenyalat que dos d’ells, Andreu Mas-Colell i Albert Carreras, són integrants de l’IEC, amb una “executòria acadèmica exemplar, reconeguda internacionalment”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut