Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

L’home atropellat per un cotxe de la Guàrdia Urbana a Tarragona desmenteix els mitjans manipuladors

Jordi Vergés explica que va saltar sobre el cotxe per evitar “mals pitjors”: “O hi passava per sobre o passava ell sobre meu”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 23/02/2021

Un dels vídeos més viralitzat durant l’última setmana de protestes per l’empresonament de Pablo Hasel ha estat el d’un home que va ser atropellat per la Guàrdia Urbana de Tarragona. Alguns dels mitjans que se n’han fet ressò han volgut culpabilitzar el manifestant de passar per sobre el vehicle, però la veritat és que la Guàrdia Urbana va accelerar quan l’home ja era sobre, resultant en una patacada del manifestant i la fugida de la policia.

En aquest sentit Jordi Vergés ha denunciat públicament l’atropellament de dijous passat i ha desmentit els mitjans que han intentat “confondre i manipular”. Vergés explica que el cotxe es va apropar al pas de vianants on es trobava i no es va aturar fins que només va ser a dos pams. “Com a acte reflex salto per evitar mals pitjors: o jo passava per sobre o passava ell per sobre meu”, ha dit, denunciant que després d’accelerar perillosament va caure a terra.

Jordi Vergés també assegura que les imatges que posen el vídeo a càmera lenta “no reflecteixen els fets, ja que no es veu la velocitat real a la qual anava el cotxe”. Finalment, l’home també ha criticat el “comunicat vergonyós de l’Ajuntament de Tarragona”, el qual assegurava que no hi havia ferits quan ell mateix va patir diverses contusions.