Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’exregidor de CiU a Barcelona Antoni Vives accepta dos anys de presó per falsificar un contracte

|

- Publicitat -

L’exregidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives ha acceptat ser condemnat per falsificar un contracte en l’empresa municipal Barcelona Regional Agència de Desenvolupament Urbà el 2012, per la qual cosa ha acordat amb la Fiscalia una pena de dos anys de presó que commutarà per un curs de formació ètica en la gestió pública. Vives ha ratificat aquest dimecres davant els magistrats de la secció 2 de l’Audiència de Barcelona la seva conformitat amb l’acord al qual han arribat les defenses i les acusacions de la causa. La condemna també inclou una multa de 5.400 euros, i el canvi de la pena de presó pel curs de formació està condicionat al fet que l’exregidor no torni a delinquir en dos anys.

El govern d’Ada Colau ha destacat que Vives hagi reconegut la seva culpabilitat. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha remarcat en una piulada que els Comuns van portar-ho a la fiscalia. “Vam arribar al govern de Barcelona prometent que faríem net de corrupció i males pràctiques, vam investigar i vam denunciar els fets a fiscalia”, ha dit. En una línia similar també s’ha expressat a les xarxes el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que ha assegurat que denunciar a la fiscalia totes les irregularitats detectades “no va ser fàcil”. “Vam haver d’aguantar atacs de tot tipus. Al final, acaba guanyant l’honestedat i la transparència”, ha celebrat.

Publicitat

Serra s’ha preguntat si Trias segueix posant la mà al foc pel qui va ser el seu tinent d’alcaldia i ha demanat també què en pensa l’actual líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi. Qui també s’hi ha referit ha estat ERC. El regidor republicà al consistori Jordi Coronas ha piulat: “Hem de fer fora de les institucions públiques la corrupció i les males pràctiques, per sempre i com més aviat millor. I fer-ho sense complexos, vingui de l’antiga Convergència, del PSC, del PP o del Rei”. Esquerra, ha dit, aquí “sempre hi és i mai s’hi absté”.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut