Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

L’exministre Zoido s’allotja a una residència d’orfes cada cop que va a Madrid

L’efecte de les portes giratòries a la política espanyola arriba a límits inhòspits, en aquest cas en l’àmbit de les pernoctacions. L’exministre del PP d’Interior, Juan Ignacio Zoido, durant el […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 25/10/2018
Zoido inaugurant al maig la residència on ara dorm

L’efecte de les portes giratòries a la política espanyola arriba a límits inhòspits, en aquest cas en l’àmbit de les pernoctacions. L’exministre del PP d’Interior, Juan Ignacio Zoido, durant el seu mandat va inaugurar les instal·lacions de la residència de la Asociación Pro-Huérfanos de la Guardia Civil (APHGC), la mateixa que ara usa per a dormir cada cop que va a Madrid per assistir al ple del Congreso.

Segons explica el diari Publico.es, el PP ha reconegut que Zoido passa les nits a la residència per orfes tot i aclarir que paga 60 euros la nit. I ho fa per una habitació doble amb esmorzar inclòs tot i que al llistat de preus de la residència una habitació així es paga a 80 euros per norma general.

Cal recordar que, segons el Règim Econòmic del Congreso, Zoido cobra un total de 6.235 euros dels quals 1.874 són per dietes i lliures d’impostos per ser diputat de fora de Madrid.

Aquesta residència té com a objectiu donar aixopluc als orfes de socis majors d’edat, en edat de protecció, és a dir, menors que hagin perdut algun pare o mare de la Guardia Civil i els socis i cònjuges de vidus o viudes dels socis de l’APHGC.

La pregunta és, doncs, com pot ser que Zoido pugui usar aquesta residència d’orfes? Doncs perquè dins de les condicions establertes per la residència per a donar un sostre a algú existeix la possibilitat que siguin “altres persones que tinguin especial vinculació reconeguda amb l’APHGC i amb el Cos de la Guàrdia Civil”.

Relacionats