Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

L’excúpula del ministeri espanyol d’Interior, a judici per l‘’operació Kitchen’

Ordena una fiança de 120.000 euros per a Fernández Díaz, Francisco Martínez, i Eugenio Pino, tots tres implicats també en l'Operació Catalunya'

|

- Publicitat -

La justícia espanyola es posa les piles per a jutjar la corrupció que ha caracteritzat els diferents governs espanyols dels últims anys. L’Audiència Nacional, concretament el jutge Manuel García Castellón, jutjarà l’excúpula del ministeri d’Interior, incloent-hi l’exministre Jorge Fernández Díaz, per la seva implicació en l”Operació Kitchen‘. A més, ordena una fiança de 120.000 euros per a Fernández Díaz, Francisco Martínez, que era secretari d’Estat de Seguretat, i Eugenio Pino, que era el Director Adjunt Operatiu. Als altres implicats els imposa fiances d’entre 2.000 i 100.000 euros.

La resolució, publicada aquest divendres, 13 d’octubre, exposa que els processats seran jutjats pels delictes plantejats per les acusacions, exercida per la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, el PSOE, Podem i la família Bárcenas. Així, Díaz, Martínez, Pino i més excàrrecs seran jutjats pels delictes de suborn, tràfic d’influències, malversació, encobriment, contra la intimitat, obstrucció i organització criminal. A banda d’aquests tres, el jutge també envia a seure davant la justícia els responsables policials José Luis Olivera, Marcelino Martín Blas, José Ángel Fuentes Gago, Bonifacio Díez Sevillano, Enrique García Castaño, Andrés Manuel Gómez Gordo, l’excomissari José Manuel Villarejo i el xofer de Bárcenas Sergio Ríos Esgueva. Més d’un dels acusats també té relació amb l”Operació Catalunya’, l’entramat policial i mediàtic amb què el govern del PP pretenia acabar amb el moviment independntista mitjançant notícies i acusacions falses.

Publicitat

No obstant això, i en el que certament és un moviment sospitós, el magistrat ha rebutjat la petició dels socialistes de declarar la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP. És a dir, el jutge no considera que el PP tingui cap responsabilitat en aquests fets, malgrat que l’entramat estava format per membres del seu partit i govern. Així, en rebutjat aquesta petició, el jutge estableix de forma subsidiària per a l’administració general de l’Estat en cas que els investigats siguin condemnats.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"

L”Operació Kitchen’ és el nom amb què es coneix l’operatiu policial posat en marxa suposadament per robar al tresorer del PP Luis Bárcenas material relacionat amb la investigació judicial del ‘cas Gürtel’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut