Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

L’excomissari Villarejo revela nous draps bruts de Rajoy i Sáenz de Santamaria

En unes gravacions de l’Operació Kitchen, Villarejo comenta que existeixen fragments de converses entre l’expresident del Gobierno i Bárcenas que, si no fos per ell, Rajoy ja seria a la presó

Redacció 29/09/2020
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, escoltant la intervenció del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la moció de censura. Imatge del 31 de maig del 2018. (HORITZONTAL)

Noves gravacions de l’excomissari Villarejo tornen a vincular Mariano Rajoy en l’Operació Kitchen, on s’haurien utilitzat fons reservats per robar documents comprometedors sobre dirigents del PP a l’extresorer Luis Bárcenas. Segons publica El País, el sumari inclou les transcripcions d’uns àudios de Villarejo on explica que l’expresident del Gobierno hauria cobrat en B del PP que seguia l’evolució d’aquesta operació. Villarejo comenta que si no fos per ell, Rajoy ja seria a la presó.

En un altre fragment, l’excomissari també explica que havia parlat amb Rodrigo Rato i que li havia confessat que tant ell com Rajoy havien cobrat sobres en negre, i afegeix que existeixen fragments entre Rajoy i Bárcenas amb contingut molt dur i que tindria a l’expresident contra les cordes. Villarejo comenta que ha arribat a destruir i amagar centenars de caixes i papers que comprometrien clarament el PP. En altres converses, també insisteix que el número dos de Fernández Díaz, informava Rajoy de l’espionatge a Bárcenas.

Soraya Sáenz de Santamaria també hi surt mencionada en diverses converses entre 2009 i 2010, de qui l’excomissari acusa de manar que “fessin una escombrada” al despatx de Rajoy al Congrés, perquè sospitaven que el diputat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, hi havia col·locat micròfons.