Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Eurocambra analitzarà la possible vulneració de la immunitat de Puigdemont per part de l’Audiència Nacional

|

- Publicitat -

El Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu analitzarà dijous la petició d’empara de l’eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont per una possible investigació de l’Audiència Nacional. Després que el diari ‘El Mundo’ publiqués una suposada investigació del jutjat número sis de l’Audiència Nacional contra polítics catalans, entre els quals hi hauria el president, Puigdemont va demanar a l’Eurocambra que estudiés si s’està “afectant directament” la seva immunitat com a eurodiputat. A la reunió del dijous hi haurà un primer intercanvi d’opinions entre els membres del Comitè d’Afers Jurídics i, posteriorment, convocaran el líder de Junts a una vista pel cas.

Puigdemont considera que l’inici d’una suposada investigació per part de l’AN sense demanar autorització a l’Eurocambra vulnera la seva immunitat. Si el ple de la cambra decidís acceptar la petició de l’eurodiputat de Junts, el Parlament Europeu hauria d’enviar un avís a les autoritats espanyoles recordant la seva immunitat.

Publicitat

Procés paral·lel al suplicatori

Fonts parlamentàries recorden que aquest és un procés independent del suplicatori contra Puigdemont, que també estudia el Comitè d’Afers Jurídics. El suplicatori per la causa del ‘procés’ està més avançat que el procediment de protecció de la immunitat pel suposat cas de l’AN.

De fet, les mateixes fonts remarquen que si Puigdemont perd la immunitat pel cas de l’1-O això no implica que perdi la protecció parlamentària per altres causes judicials.

Et pot interessar  Cas Rubiales: la fiscalia li demana 2 anys i mig de presó per agressió sexual i coaccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut