Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’eufòria del PP per les eleccions de Madrid porta a atacar els presos polítics amb una petició de reforma dels indults

Els populars estan desbocats: Argumenten que les constants notícies sobre els indults dels presos “causen rebuig de gran part de la societat”

Redacció
Redacció 09/05/2021
D'esquenes el president del PP, Pablo Casado, i la guanyadora de les eleccions madrilenyes, Isabel Díaz Ayuso, al balcó de la seu del carrer Génova saludant els simpatitzants congregats anit.

L’aclaparadora i preocupant victòria d’Isabel Díaz Ayuso a les eleccions autonòmiques de Madrid ha fet que des del PP tornin a sentir-se poderosos per creure que governen tot Espanya. Segons unes informacions del digital diario16, els populars portaran al Congreso una reforma dels indults perquè els presos polítics segueixin a la presó.

D’aquesta manera, el PP vol pressionar el Gobierno per tal que no es pugui concedir l’indult a persones condemnades per rebelió i sedició. En concret, els populars argumenten que les preocupants notícies que cíclicament apareixen sobre l’eventual concessió de l’indult per part del Gobierno a qui ha estat condemnat per cometre el delicte de sedició, entre altres, en la causa coneguda com el “procés”, causen el rebuig de gran part de la societat.

Per tant, els populars segueixen fent el que han fet sempre, i tornen a triar el camí de la repressió malgrat no tenir el control de l’executiu espanyol.