Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’estratègia del procés partirà de la coordinació de partits i entitats independentistes amb el Consell per la República

Esquerra, Junts, CUP, Òmnium i ANC formaran el nou ens i el Govern hi tindrà un pes important

Avatar
Agències 17/05/2021
Pla general del coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, l'un al costat de l'altre dirigint-se a la roda de premsa per explicar l'acord de govern. Imatge del 17 de maig del 2021. (Horitzontal).

ERC i JxCat fien l’estratègia del procés independentista a un nou “òrgan de decisió col·legiada”. Aquest nou ens el formaran els tres partits i les dues entitats sobiranistes -Esquerra, Junts i CUP, amb Òmnium i l’ANC-, i estarà “coordinat” amb el Consell per la República. El Govern hi tindrà un pes important, mentre el propi Consell -presidit per Carles Puigdemont- es “reformula”. Així consta al preacord entre ERC i JxCat, tancat aquest diumenge entre el candidat dels republicans a presidir la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i que ells mateixos han exposat en una roda de premsa aquet dilluns al migdia al Jardí del Palau Robert.