Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’estat espanyol no va fer cas de les normes europees de precursors d’explosius que haurien descobert els terroristes del 17-A abans d’hora

|

- Publicitat -

Noves informacions secretes sobre els atemptats terroristes del 17-A a Barcelona i Cambrils surten a la llum a través de la investigació i dels advocats del pare del nen de tres anys que va morir per l’atac. El diari Público fa un recull de totes les dades que han anat sorgint els últims mesos, i que vincularien el CNI espanyol amb els atemptats, a banda de l’omissió de documents. En concret, els advocats asseguren que l’estat espanyol no figura en cap informa policial, i també els escrits del jutge instructor i de la Fiscalia, que si s’haguessin aplicat s’haurien descobert les operacions dels terroristes abans que es produïssin els atemptats.

El diputat de JxCat, Jaume Alonso-Cuevillas, que també forma part dels advocats que porten el cas, posa de relleu “l’aclaparadora facilitat amb la qual un grup de joves van poder aconseguir grans quantitats de productes que poden ser convertits en explosius de gran potència”. Un dels detinguts va explicar els tipus de materials que van poder comprar, que demostren que el Ministeri de l’Interior del Gobierno no estava aplicant, malgrat estar en fase 4 d’alerta terrorista, el reglament europeu que comprèn la comercialització i la utilització de precursors d’explosius, segons els lletrats.

Publicitat

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut