Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’estat d’alarma provoca un augment de les denúncies per racisme policial

|

- Publicitat -

El fet que la policia tingui més llibertat per actuar sobre la població per enviar-la a casa ha disparat casos de racisme policial que està deixant en evidència en mans de qui està la seguretat de Catalunya, i de retruc, d’Espanya. Un bon exemple és la denúncia que va rebre l’alcalde de Manresa per part de la Guàrdia civil, que van exigir-li que parlés en castellà, i ell s’hi va negar.

Segons informa el diario Público, hi ha alguns barris d’indrets d’arreu d’Espanya que estan patint aquest tipus de racisme: el barri de San Francisco a Bilbao també ha denunciat que sempre hi ha més policia desplegada en aquella zona que en altres barris. La presidenta de l’associació SOS Racisme Madrid, ha dit que “el context actual no pot servir perquè s’incrementin les parades racistes ni perquè es justifiqui cap altre abús cap a col·lectius que ja estan en situació de vulnerabilitat”.

Publicitat

Barcelona també ha patit un cas flagrant de racisme policial: en el moment en què es va decretar l’estat d’alarma, la policia parava a joves per demanar documentació de forma injustificada per motius ètnics, segons el tuitaire @dyusanc.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut