Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

L’esquerra unionista fa els últims intents per arrossegar el ‘sí’ d’ERC a la reforma laboral

La formació d’Albiach amenaça de trencar amb Aragonès si els republicans no avalen la nova norma espanyola

Agències 02/02/2022
Jéssica Albiach, observa el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant un ple al Parlament. Els seus partits s'han reunit aquest dilluns.

En Comú Podem, UGT i Podemos aprofiten els darrers moments abans de la votació de la reforma laboral al Congrés dels Diputats i augmenten la pressió damunt ERC perquè es passi al bàndol del ‘sí’ a la descafeïnada norma espanyola.

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha llançat una contundent amenaça: Si els republicans no avalen la proposta del Gobierno “hi haurà conseqüències” al Parlament. De fet, els comuns han posat sobre la taula la possibilitat en ferm de retirar tots els suports i tancar la porta a les negociacions amb Pere Aragonès, malgrat que el president hagi dit que continua comptant amb ells després de l’aprovació dels pressupostos.

Aquest escenari deixaria el Govern i el president amb un únic soci possible, la CUP, que últimament s’ha mostrat molt crítica amb l’executiu i manté que no està en condicions de ser un soci estable, en considerar que no s’estan complint els pactes als quals va arribar amb Aragonès.

El president de grup d’Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha reclamat “sentit històric” i “responsabilitat” a ERC perquè voti a favor de la reforma laboral. També, com Albiach, aposta pel catastrofisme: Si ERC vota en contra, ha dit, “haurà comès l’error més greu de la legislatura”.

En la mateixa línia, el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha demanat “un últim esforç” a ERC perquè voti a favor de la reforma laboral plantejada pel PSOE. “Un ‘no’ em doldrà molt”, ha afirmat des del victimisme, per continuar amb el retret que ja han llançat durant tota la negociació: “El que voti en contra de la reforma laboral, estarà a favor que es mantingui la reforma del PP”.