Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

L’esquerra independentista arrenca plaques de carrers franquistes i les lliura a l’Ajuntament de Lleida

Arran, la Forja i el SEPC insten Pueyo a eliminar del nomenclàtor els carrers dedicats a persones que van tenir vinculació amb la dictadura

Agències 05/12/2019
Representants de l'esquerra independentista, abans de lliurar a la Paeria tres plaques de carrers de Lleida dedicats a persones vinculades amb el franquisme, el 5 de desembre del 2019. (Horitzontal)

Representants d’Arran Lleida, la Forja-Lleida i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han lliurat aquest dijous a la Paeria tres plaques amb noms de carrers dedicats a persones que van tenir vinculació amb el franquisme que han estat arrancades de carrers de Lleida.

En concret, es tracta de les plaques dels carrers Alcalde Montanya, Lluís Besa i Carmel Fenech.

A través de missatges a les xarxes socials, les entitats de l’esquerra independentista han denunciat que “el feixisme no pot estar ni un dia més als carrers de Lleida” i, interpel·lant l’alcalde Miquel Pueyo, han assenyalat que “el feixisme no es consulta, s’elimina i punt”.

Pueyo va anunciar aquesta setmana el compromís d’eliminar per decret cap a finals de gener del nomenclàtor els noms de carrers que queden a la ciutat vinculats amb el franquisme.