Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’espionatge de l’Estat espanyol a l’independentisme es debat a l’Eurocambra: qui hi ha present?

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu debatrà aquest dimarts, 29 de novembre, l’espionatge de l’Estat espanyol amb el programari Pegasus als polítics i activistes independentistes, en el cas conegut com a ‘Catalangate‘. La sessió d’avui debatrà l’informe preliminar elaborat per l’eurodiputada liberal neerlandesa Sophie in’t Veld, que assenyala el govern espanyol com a principal responsable de l’espionatge amb Pegasus i en critica la manca de cooperació.

Malgrat haver-hi “pocs testimonis”, tal com ha lamentat la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, el debat d’aquest dimarts comptarà amb el testimoni de la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Esperanza Casteleiro( que va agafar el relleu del CNI quan Paz Esteban va ser destituït arran de l’espionatge), víctimes del Catalangate (com ara Andreu Van den Eynde Ignacio Cembrero), el secretari general d’Administració Digital, Juan Jesús Torres Carbonell, o el professor expert en ciberseguretat Gregorio Martín, segons ha sabut el 324.

Publicitat

Un cop finalitzi la sessió, la vicepresidenta de la comissió d’investigació i eurodiputada d’ERC, Diana Riba, oferirà una roda de premsa. També tindrà lloc un acte de denúncia a Brussel·les, que comptarà amb tres dels espiats, Toni Comín (Junts), Ernest Maragall (ERC) i Carles Riera (CUP), així com Elisenda Paluzie (ANC) i Elena Jiménez (Òmnium).

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut