Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’espanyolisme sortirà al carrer per protestar en contra del model d’escola catalana

|

- Publicitat -

La plataforma Escuela de Todos ja ho té tot a punt per protestar en contra del model d’escola catalana. Sota el lema ‘Español, lengua vehicular’, l’entitat ha convocat una manifestació aquest diumenge a Barcelona per “defensar” el castellà a les aules.

La presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), Ana Losada, ha afirmat que hi haurà un punt de trobada amb representants polítics i ha assenyalat que compten amb el suport de Cs, PP, Vox, Valents i formacions “de l’esquerra no parlamentària”. Amb tot, ha reivindicat que des d’Escuela de Todos consideren que és una manifestació “sobretot” de la societat civil. També ha indicat que participaran en la manifestació professors i pares, entre els quals esperen comptar amb el pare de l’escola de Canet de Mar.

Publicitat

El que esperen de la mobilització, ha dit Losada, és que els representants polítics s’adonin “que la societat catalana demana un canvi a l’escola perquè compti amb dues llengües oficials”. No és gaire difícil comprendre que això es traduiria en una castellanització encara més marcada de l’educació.

Al seu torn, la presidenta de Societat Civil Catalana (SCC), Elda Mata, ha indicat que l’objectiu de les entitats és “que es compleixi la llei a Catalunya” i ha reafirmat que si han convocat la manifestació és perquè creuen que és la seva obligació fer-ho. “Mai no es podrà dir que no vam fer tot el possible”.

Cares conegudes

Escuela de Todos no s’ha referit a quins representants de partits hi acudiran, si bé ha confirmat a preguntes de la premsa que el líder dels populars a nivell estatal, Alberto Núñez Feijóo​, no podrà ser-hi. Ara bé, José Domingo, d’Impulso Ciudadano (IC), ha explicat que s’ha obert una fila per donar suport a la convocatòria i ha mencionat noms com el de Félix de Azúa, Mario Vargas Llosa, Albert Boadella o Gonzalo Bernardos.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners

D’altra banda, la plataforma ja compta amb més d’un centenar de signatures d’adhesió a la manifestació, entre les quals hi hauria algun secretari d’Educació del PSOE, i espera obtenir-ne més un cop s’habiliti l’adhesió en línia a través del web.

Situació jurídica

José Domingo ha explicat que ja s’ha interposat un recurs de reposició que està pendent que es resolgui per part del TSJC i que caldrà veure si la resolució confirma la interlocutòria que desestimava les cautelars demanades per l’AEB per garantir el 25% del castellà a les aules o no. A més, ha recordat que al marge també hi ha pendent que es pronunciï el TC.

“El front jurídic és ampli, està tot molt obert”, ha indicat. En paral·lel, ha afegit, estan estudiant l’opció de la via penal i de querellar-se contra el conseller Cambray o altres càrrecs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut