Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’espanyolisme intenta fer màrtir el clarinetista acomiadat de l’Ajuntament de Barcelona per no saber català

Els mitjans de comunicació espanyols, en la seva creuada personal per a estigmatitzar el català, insisteixen que és un cas de "repressió i imposició" lingüística

|

- Publicitat -

L’espanyolisme ha vist en el cas del clarinetista de la Banda Municipal de Barcelona acomiadat per suspendre l’examen de C1 de català després d’haver-hi tocat 27 anys l’oportunitat perfecta per, de nou, denunciar la suposada “dictadura lingüística” que es viu a Catalunya. Els mitjans de comunicació espanyols, en la seva creuada personal per a estigmatitzar el català, publiquen profundes peces sobre l’exfuncionari públic que ara es queda sense feina, insistint que ha estat un cas de “repressió i imposició” lingüística.

Publicitat

Un dels mitjans més coneguts per la seva catalanofòbia, l”ABC Sevilla’, ha dedicat pàgines senceres a victimitzar el cas d’aquest músic andalús que després de 27 anys no ha aprovat l’examen de la llengua oficial de Catalunya, un dels requisits fonamentals per a estabilitzar la plaça. Fins i tot ha intentat fer passar el cas com racisme, ja que el clarinetista era l’únic espanyol d’un grup format per catalans i valencians principalment, els quals sí que van aprovar el C1 i, segons el mitjà, han estat insolidaris amb el seu company.

El diari espanyol intenta vendre la història que el músic sí que parla català, afirmació feta per ell mateix, però que mai ha aconseguit aprovar el nivell C1 per la seva dificultat, malgrat tractar-se del nivell de català que assoleixen els alumnes durant l’ESO. Tanmateix, el mateix músic afirma que la seva filla ha nascut i s’ha educat a Barcelona sense parlar català; i també assegura que parlava en castellà als seus companys tot i que ells li parlessin en català, un fet que denota la gravetat de la “dictadura lingüística del català” que suposadament es viu a Catalunya.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua

Un altre argument que grinyola però amb el qual pretenen denunciar la imposició lingüística del català és que “mai no s’havia exigit cap certificat de català per entrar a la Banda Municipal de Barcelona” ja que “el llenguatge de la música és universal“, tot i que l’agrupació musical representa, única i exclusivament, a Barcelona. Tanmateix, sembla que la Llei Estatal d’estabilització del sector públic 20/21 també imposa una dictadura lingüística del castellà, ja que obliga a acreditar el domini del castellà per exercir en qualsevol lloc de l’administració. És a dir: qualsevol persona queda exclosa de treballar com a funcionari si no acredita un cert nivell de castellà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut