Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’espanyolisme del PP, Vox i Cs s’uneix per assistir a la manifestació de SCC contra l’amnistia

Els tres partits espanyolistes han fet una crida a afiliats i simpatitzants a donar-hi suport

|

- Publicitat -

PP, Vox i Cs han anunciat el seu suport i participació a la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) contra l’amnistia i el dret a l’autodeterminació prevista per al 8 d’octubre a Barcelona. Tots tres partits han decidit adherir-s’hi i han fet una crida a afiliats i simpatitzants a donar-hi suport. De fet, diversos dirigents de les formacions han volgut mostrar públicament la seva intenció de participar-hi, com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, o el secretari general de Cs, Adrián Vázquez. Sota el lema ‘No en el meu nom’, SCC aspira a aconseguir una manifestació “unitària i transversal”.

Segons la presidenta de l’entitat, Elda Mata, l’objectiu és “donar veu als ciutadans catalans i de la resta d’Espanya que no estan disposats a acceptar que siguin objecte de negociació qüestions que minarien els fonaments del sistema democràtic i de llibertats de la Constitució”.

Publicitat

Els primers a confirmar-hi assistència van ser Ciutadans, que el mateix migdia ja van emetre un comunicat on van anunciar que s’hi adherien. El partit liberal va demanar a través de les xarxes a afiliats i simpatitzants que hi participessin activament per “parar el cop a la democràcia que suposaria aprovar una llei d’impunitat”. “Un cop més, la suma de la política i la societat civil enviarà un missatge clar als plans de Sánchez: no en el nostre nom, la societat catalana, no és moneda de canvi”, va afirmar la portaveu de Cs a Catalunya, Anna Grau.

També Vox va animar “tots els afiliats, simpatitzants i votants” a participar a la mobilització “en defensa d’Espanya, la legalitat constitucional i la igualtat dels espanyols davant la llei”. El líder del partit d’extrema dreta a Catalunya i secretari general de la formació, Ignacio Garriga, va fer una crida a “demostrar al separatisme que Catalunya no els pertany, que hi ha una oposició als seus deliris i que existeix una voluntat de fer realitat la Catalunya post-separatisme”.

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia

Pel que fa el PP, la secretària general del partit, Cuca Gamarra, ha confirmat el seu suport a la manifestació de Societat Civil Catalana i ha defensat que cal mostrar el “rebuig” dels ciutadans a “qualsevol instrument que es pugui plantejar al marge de la llei”. Tot i això, la primera dirigent popular que va anunciar la participació a la mobilització va ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. “Hi seré”, va afirmar a través d’una piulada adjuntant la convocatòria a la protesta.

De fet, el PP no només ha donat suport aquesta mobilització sinó que ja ha anunciat “un gran acte” a Madrid contra l’amnistia el cap de setmana del 23 i el 24 de setembre.

Tant el suport del PP a la protesta de SCC com la convocatòria de la seva pròpia mobilització arriben poc després que l’expresident del govern espanyol i exdirigent popular José María Aznar fes una crida als espanyols a “dir prou”. El mateix Aznar va assegurar que una possible amnistia és una “invitació” a l’independentisme a “tornar-ho a fer”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut