Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Lesmes celebra que l’Advocat General doni ales a la repressió de Llarena contra els exiliats

|

- Publicitat -

El president del Tribunal Supremo i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, no ha amagat la il·lusió davant la decisió de l’advocat general de la UE, Richard de la Tour, de mostrar suport als arguments del jutge Pablo Llarena en relació amb les euroordres contra els independentistes exiliats a Bèlgica.

En declaracions a la premsa, Lesmes aplaudeix que el criteri de l’advocat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) aplani les tesis de Llarena i acosti l’extradició dels exiliats. “No esperava una altra cosa de l’Advocat General i no espero una altra cosa del TJUE”, ha dit.

Publicitat

Lesmes ha apuntat que un pronunciament en sentit contrari hauria implicat que l’euroordre hagués de desaparèixer. “Cap estat pot entrar en desconfiança amb altres per no complir un dels seus mandats”, ha afirmat el president del CGPJ i del Suprem, que ha destacat la “rotunditat” de l’opinió de l’advocat general del TJUE.

L’opinió no vinculant de l’advocat general del TJUE apunta que Bèlgica es va extralimitar en el rebuig a l’euroordre de l’exconseller Lluís Puig, la qual va denegar per risc de vulneració dels drets fonamentals i en qüestionar la competència del Tribunal Supremo per jutjar els implicats en el cas de l’1-O. Malgrat referir-se als motius pels quals Bèlgica va rebutjar l’extradició de Puig, els arguments que el tribunal doni en la sentència definitiva afectaran la resta d’euroordres contra líders independentistes, inclosa la de Carles Puigdemont.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut