Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’escola d’estiu de SCC, un aquelarre unionista de malavinguts

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’anomenada “Escola d’Estiu” (com es pot comprovar, sempre apropient-se d’idees d’altri) de Societat Civil Catalana i ha començat amb el lament del seu president, Fernando Sánchez Costa, respecte l’absència de VOX: “No entenem per què s’autoapliquen un cordó sanitari” en rebutjar participar-hi.

El PPC, per boca del seu president Alejandro Fernández, ha reclamat una esquerra “clara i sense ambigüitats” dins del constitucionalisme, acusant els socialistes de trencar la unitat de l’espai unionista.

Publicitat

Seguint cada intervinent el seu guió particular, Illa, a més de celebrar la remodelació del gobierno de Pedro Sánchez, ha tornat a rebutjar un referèndum sobre l’autodeterminació: “No convé. El que cal és votar un acord. Un referèndum d’autodeterminació no és convenient”.

Les files socialistes també s’han significat amb la presència de l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Segons ell, hi ha “descoratjament” a Barcelona i ha demanat “superar-lo” per millorar la ciutat. En el debat ‘Barcelona, ciutat global’, la regidora de BCN Canvi a l’Ajuntament de Barcelona i diputada del PP al Parlament, Eva Parera, ha agrupat els problemes actuals de la ciutat en dos blocs: d’una banda, veu més activisme que política a la Generalitat i, de l’altra, la falta de gestió que veu al Govern d’Ada Colau: “No es gestiona, sinó que es practica l’activisme” i l’exlíder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha destacat “l’adversitat d’un Govern de la ciutat que des d’un populisme extrem configura el seu Ajuntament com un adversari del propi benestar i progrés”.

Inés Arrimadas ha fet “doblet”, participant a “l’escola” de SCC i també en un acte per celebrar el 15è aniversari de la formació, celebrat a l’auditori de Museu d’Art Contemporani a Barcelona (Macba), al costat del líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa; el portaveu de la formació al Congrés, Edmundo Bal; la secretària general, Marina Bravo; i l’eurodiputat Jordi Cañas. La líder de C’s ha tret importància que Albert Rivera hagi declinat assistir a l’acte, malgrat que era de celebració dels 15 anys de la formació política que Ribera va engegar.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"

Arrimadas no ha pogut evitar pronuinciar-se (abans no s’hagués difós) sobre el canvi de gobierno dient que “Si segueix Sánchez, continuem tenint un problema. Ell marca el rumb al precipici”. Així, ha pressionat novament el Partit Popular per a què presenti una moció de censura a Pedro Sánchez per tal d’evitar que ho faci Vox i haver d’escollir entre l’extrema dreta o el president espanyol. “A Sánchez el debilita molt més una moció presentada pel PP que no pas si ho fa Vox altre cop, que l’any passat ja vam veure quin resultat va tenir”. A parer de la líder de Cs, la intenció de Sánchez és “alimentar” la tria entre ell o Vox, mentre la formació liberal sosté que “la dicotomia real és Sánchez o l’Espanya plural”.

I referint-se al fons creat per la Generalitat per afrontar les fiances del Tribunal de Comptes, Arrimadas ho ha definit com un mecanisme “obscè”. “No només ens insulten, sinó que també ens fan pagar la festa”, ha exclamat, mentre ha criticat la “impunitat” dels investigats. En aquest sentit, ha retret al Govern que estigui “agafant diner públic” per pagar les fiances “dels qui s’han dedicat a gastar diners dels hospitals i residències per fer referèndums i propaganda a l’exterior”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut