Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’escandalosa justificació de Marlaska sobre la infiltració policial a moviments independentistes juvenils

El ministre d’interior argumentat l’estratègia d’infiltració dels cossos policials”garanteixen un entorn de seguretat impedint i prevenint la comissió de delictes”

Redacció 14/09/2022
El ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska en una roda de premsa

El ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha tornat a quedar en evidència. Marlaska ha negat que els casos d’infiltració policial a organitzacions juvenils del moviment independentista siguin “persecució ideològica” i ha argumentat l’estratègia dels cossos: “Garanteixen un entorn de seguretat impedint i prevenint la comissió de delictes”.

El ministre s’ha expressat així en la sessió de control al Congrés, quan responia a una pregunta d’ERC. A tall d’exemple, ha apuntat que treballen per evitar “l’afectació d’infraestructures crítiques i que es causi danys a béns materials” i anuncia que de la infiltració no se n’extreu que hi hagi “persecució de la dissidència”.

Després que Rosique critiqués que “es vinculi moviment juvenil i terrorisme” i denunciés que Interior “se salta l’estat de dret” Marlaska ha apel·lat a la “sensibilitat democràtica” d’ERC i els ha recordat que han arribat a diversos acords en matèria de memòria democràtica.