Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Les territorials de l’ANC de Sabadell i Terrassa critiquen l’opacitat de la direcció amb la llista cívica

Critiquen alguns incompliments del full de ruta i demanen explicacions a la direcció

|

- Publicitat -

Els secretaris de les territorials de l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sabadell i Terrassa, al Vallès Occidental, han emès un comunicat amb relació a la voluntat de la direcció de l’entitat d’impulsar una llista cívica de cara les eleccions al Parlament de Catalunya del 2025. La iniciativa ha obert esquerdes dins l’ANC; de fet, la territorial de Girona ja va posicionar-se en contra d’impulsar la llista cívica des de l’entitat, una postura que ara també comparteixen les territorials vallesanes.  que asseguren que el seu objectiu és “vetllar perquè es compleixi el full de ruta” i “es consulti a tots els associats si estan d’acord amb la llista cívica de l’ANC”.

Les territorials asseguren que el seu objectiu és “vetllar perquè es compleixi el full de ruta” i “es consulti a tots els associats si estan d’acord amb la llista cívica de l’ANC”, motiu pel qual exposen públicament en el comunicat les diferències respecte a la direcció de l’ANC. Denuncien que durant el quart trimestre del 2023 no va dur-se a terme la consulta als associats sobre la llista, tal com constava al full de ruta aprovat per votació dels socis el maig de l’any passat; afegeixen que, ja en el quart trimestre, se’ls va comunicar a través d’una resolució votada pels secretaris nacionals que la consulta s’havia ajornat, un fet que suposa una modificació del full de ruta sense consulta prèvia als socis. Tot això, exposen, els “genera dubtes sobre el nivell
de democràcia interna que es practica” dins l’entitat.

Publicitat

Exposen que, després d’haver estat informats que la consulta s’ajornava, les territorials van veure que la llista cívica “es tracta com una opció ja acordada per l’entitat”. De fet, critiquen que en el Consell d’Assemblees de Base (CAB) del passat mes de novembre, s’incloïa a l’ordre del dia els punts “Captació de candidatures al territori”, “Accions de mobilització i suport”, “Relació amb mitjans de comunicació locals” i “Material de difusió”. Unes expressions que, a parer seu, “indiquen clarament la voluntat de promoure l’organització d’una maquinària electoral”. Tanmateix, lamenten que no hi havia “cap punt dedicat a com organitzar la consulta de forma contrastada, transparent, lliure i democràtica entre els associats”.

Et pot interessar  Llista provisional de candidats al Secretariat Nacional de l’ANC

El comunicat també critica la “creació d’un grup de treball per desenvolupar el projecte de la llista cívica” sense que “s’hagi votat encara a favor d’ella”; afegeixen que ha transcorregut més d’un mes des d’aquest anunci, i que no han rebut “cap notícia del grup de treball ni cap convocatòria per recollir els posicionaments i propostes”. Acaben el comunicat preguntant-se com és que s’ha arribat al 2024 sense haver fixat la data de la consulta als associats sobre la llista cívica, i demanant respostes públiques a la direcció de l’entitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut