Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Les teories conspiranoiques de Vox vinculen Rússia als “socis de Govern” de Pedro Sánchez, i es contradiuen

Molt membres de l’extrema dreta espanyola s’han afanyat a esborrar piulades que donaven suport al president Putin

Redacció 06/03/2022
El líder de Vox, Santiago Abascal

L’objectiu de Vox a Espanya, més enllà de generar un espectacle pròxim al circ cada cop que intervenen, és destrossar els seus rivals polítics a base de mentides, principalment al president del Gobierno, Pedro Sánchez, i a l’independentisme.

En aquest sentit, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha arribat a associar el president rus Vladimir Putin, amb l’esquerra i els “socis” del Gobierno, tal com informa el diari Spanish Revolution. Fins i tot va arribar a dir que “les aliances de Sánchez amb criminals aliats de Putin segueixen deteriorant la nació”.

Però aquestes paraules contrasten amb altres del mateix Abascal i membres del seu partit fa uns anys. El 2015, el líder de Vox va fer seves unes paraules del president rus on amenaçava uns terroristes d’haver fet estabellar un avió amb passatgers russos a Egipte. Evidentment, la piulada on Abascal va compartir aquestes declaracions va ser esborrada. En la mateixa línia, i encara més descaradament, es van expressar Javier Verdejo i Redondo Pacheco, que van arribar a dir que “el que els faltava als progres és que la nació de Putin salvés milions de vides”, i que “Putin tan sols demana respecte per les seves fronteres. Ja n’hi ha prou de provocar”.