Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Les superilles i els eixos verds de Barcelona són un exemple contra l’escalfament de les ciutats, segons un informe de l’ONU

|

- Publicitat -

Un informe del Programa de Medi Ambient de l’ONU posa les superilles i els eixos verds de Barcelona com a exemple contra l’escalfament de les grans ciutats. L’estudi menciona 80 exemples de ciutats d’arreu del món que han implementat mesures per fer front a l’augment de la temperatura.

En el cas de Barcelona, el document apunta que les superilles volen donar més espai als ciutadans i tenir un “espai públic més verd, just i segur”, mentre que els eixos verds reduiran la contaminació i augmentaran la seguretat. L’informe també inclou exemples d’altres ciutats com París, Medellín, Toronto, Munic o Nova York, entre d’altres.

Publicitat

L’informe alerta que l’escalfament de les ciutats pot ser “catastròfic” en termes de salut pública. En aquest sentit, els experts avisen que si es manté l’augment de la temperatura, la població mundial exposada a altes temperatures –més de 35 graus a l’estiu- augmentarà un 800% a mitjans de segle i afectarà 1.600 mil milions de persones.

“Hi ha una necessitat urgent d’anar cap a una transició més sostenible i equitables de les maneres de refredar les nostres ciutats i de garantir la refrigeració on es necessita sense crear més escalfament en l’àmbit urbà”, diu l’estudi.

Et pot interessar  Eixample Respira porta al Síndic i al Tribunal de Comptes europeu la "inacció" de l'ajuntament contra la contaminació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut