Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Les reflexions de Borràs després de la presentació del nou Govern al Parlament: “O referma la confiança o eleccions”

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha carregat de nou contra el nou Govern, ara en solitari, d’ERC, després que es presentessin oficialment els nous consellers i conselleres al Parlament. A través de Twitter, Borràs va deixar anar una sèrie de reflexions i instava de nou el seu rival, Aragonès, a convocar eleccions, recordant-li que ja no compta amb el suport dels grups que van investir-lo president.

“Repeteixen que és un govern compromès i que compleix, quan la realitat és que es troba en la situació de màxima fragilitat, precisament per haver incomplert flagrantment l’acord que els va permetre ser a govern” acusa Borràs al seu compte de Twitter, sense entrar massa en detalls. La presidenta de Junts també assegura que l’agrupació republicana “s’ha carregat el programa que li va permetre ser president”, repetint que va aconseguir-ho amb els vots i el suport de la CUP i de Junts. “Ara ja no té aquests suports. Ni el de cap grup de la cambra. Per tant: o referma la confiança per avançar (amb una nova majoria) o eleccions” sentencia Borràs.

Publicitat

Borràs va voler exemplificar millor la situació que travessa l’esfera política catalana en aquests moments comparant-la amb Dinamarca. “La primera ministra Mette Frederiksen, precisament perquè ve una crisi i ha perdut suports parlamentaris, decideix que calen eleccions i les convoca urgentment per poder fer front a la crisi amb fortalesa en compromís amb la ciutadania danesa. Aquí, tot al contrari”, expressa la presidenta de Junts.

“Inventar-se una ‘coalició amb la gent’ menystenint el Parlament, insistir amb l’acord de claredat que el Parlament ha rebutjat i renunciar al compromís que el va fer president amb vots independentistes i només 33 diputats és políticament irresponsable i democràticament dubtós” conclou finalment Borràs, demostrant que el partit que lidera continua dubtant de la qualitat democràtica del Govern actual, només dues setmanes després d’haver-lo abandonat. 

Et pot interessar  Junts reuneix més de 10.000 inscrits als autocars que s'habilitaran per seguir els actes de Puigdemont a Argelers

Hores després de les piulades, Junts va voler materialitzar el seu nou paper en l’oposició, i va abstenir-se de votar pel Projecte de llei del Pla estadístic, una llei promoguda inicialment per l’exconseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, proposat per  Junts. Un moviment que, des d’ERC, no comprenen i titllen d'”incomprensible”, ja que el mateix grup, després d’abandonar el Govern de coalició, va prometre fer una “oposició responsable”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut