Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les llars d’infants privades demanen “el P2 gratuït per a tots” i acusen el Govern d’ignorar-los

|

- Publicitat -

Diverses entitats de llars d’infants privades han lamentat la “discriminació” que patiran els seus infants per l’aplicació de la gratuïtat del P2 als centres públics si s’aproven els pressupostos. Som Educació de Base, l’Associació Catalana de Llars d’Infants, la Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya i l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya lamenten en un manifest haver estat “ignorats” pel Govern.

Asseguren que els han deixat al marge del desplegament de les polítiques educatives i formatives d’aquesta legislatura. Consideren que el Govern ha pres el camí de “discriminar clarament” els infants i famílies de la xarxa privada de llars d’infants i tornen a reclamar la gratuïtat del P2 “igual” per a tots els infants.

Publicitat

Asseguren que del contrari, l’elecció real del centre per part de les famílies desapareixerà. També recriminen que hi ha escoles bressol municipals gestionades per empreses privades i es pregunten si aquestes rebran també la gratuïtat del P2. Si és així, consideren que s’estarà beneficiant aquestes empreses i generant un greuge comparatiu “molt injust”.

Les organitzacions afirmen també que la mesura contribuirà fer insostenible les petites i mitjanes empreses privades dirigides per dones emprenedores que, bàsicament, contracten dones. Alerten que estan en joc 6.000 llocs de feina i posa en dubte que la mesura vagi en la línia d’un govern d’esquerres que assegura apostar per la igualtat “i que es fa dir feminista”.

D’altra banda, diuen que Educació ha demostrat històricament un gran desconeixement sobre el cicle de 0-3 i lamenten que s’han sentit invisibles. Les llars d’infants privades reclamen que són centres escolars reglats i que formen part de la xarxa d’escoles de Catalunya.

Per últim, defensen la necessitat de la seva existència ja que recorden que en molts municipis l’oferta municipal i pública no pot absorbir la demanda. En aquest sentit, asseguren que l’oferta privada pot cobrir-la i que crear noves places públiques comportaria un malbaratament de recursos.

En cas que s’optés per introduir el 0-3 en escoles públiques de primària, alerten que s’estaria trencant el cicle 0-3 senes tenir en compte ni premisses pedagògiques ni les necessitats d’infants i famílies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut