Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Les Juntes de Zona hauran de respondre totes les excuses dels membres de les meses abans del 14-F

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) ha fet pública una resolució on recorda a les juntes de zona que abans del 14-F han de donar resposta motivada a totes i cadascuna de les excuses presentades per les persones designades com a membres de les meses electorals. Per fer-ho possible la JEC “recorda” que els secretaris dels ajuntaments inclosos al partit judicial són delegats de la junta electoral de zona, i per tant poden, juntament amb el personal de l’entitat local que en depèn, prestar l’auxili que calgui”.

Publicitat

Segons la JEC, les juntes de zona “hauran d’adoptar totes les mesures que considerin necessàries per contestar les excuses abans del dia de votació”.

Ho motiva pel fet que el la LOREG obliga a respondre les excuses en un termini de cinc dies amb una resolució que “haurà de ser motivada”, però encara que no ho faci en aquest termini la legislació estableix que ha d’acabar resolent igualment.

En aquest sentit la JEC adverteix que si no es produeix aquesta resposta, legalment es pot interpretar que la manca de resposta deriva en “el reconeixement d’una situació jurídica d’exempció de l’obligació de formar part” de la mesa on la persona hagi estat designada.

Per aquest motiu demana a les juntes de zona que independentment del fet que s’hagin superat els cinc dies que marca la llei adoptin resolucions motivades sobre totes les excuses abans del 14-F.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió