Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Les Juntes de Zona hauran de respondre totes les excuses dels membres de les meses abans del 14-F

L’òrgan electoral recorda que poden recórrer als secretaris municipals

Avatar
Agències 12/02/2021
Pla mitjà d'un vot al simulacre per assajar els protocols sanitaris a Sant Julià de Ramis. Foto publicada el 5 de febrer del 2021 (horitzontal)

La Junta Electoral Central (JEC) ha fet pública una resolució on recorda a les juntes de zona que abans del 14-F han de donar resposta motivada a totes i cadascuna de les excuses presentades per les persones designades com a membres de les meses electorals. Per fer-ho possible la JEC “recorda” que els secretaris dels ajuntaments inclosos al partit judicial són delegats de la junta electoral de zona, i per tant poden, juntament amb el personal de l’entitat local que en depèn, prestar l’auxili que calgui”.

Segons la JEC, les juntes de zona “hauran d’adoptar totes les mesures que considerin necessàries per contestar les excuses abans del dia de votació”.

Ho motiva pel fet que el la LOREG obliga a respondre les excuses en un termini de cinc dies amb una resolució que “haurà de ser motivada”, però encara que no ho faci en aquest termini la legislació estableix que ha d’acabar resolent igualment.

En aquest sentit la JEC adverteix que si no es produeix aquesta resposta, legalment es pot interpretar que la manca de resposta deriva en “el reconeixement d’una situació jurídica d’exempció de l’obligació de formar part” de la mesa on la persona hagi estat designada.

Per aquest motiu demana a les juntes de zona que independentment del fet que s’hagin superat els cinc dies que marca la llei adoptin resolucions motivades sobre totes les excuses abans del 14-F.