Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Les excuses de la ministra Ribera per no admetre la bona gestió de Portugal amb la Covid-19

La gran explicació de Ribera no té preu i és una mostra més de la incompetència del Gobierno: “El virus venia de l’est i ells estan una mica més cap a l’oest”

Àlex Huguet 03/05/2020
La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera

Les dades parlen per si soles. Des de La República es va donar una extensa explicació de com Portugal ha arribat a ser un dels països que millor ha gestionat la pandèmia del coronavirus, amb un pla de desescalada més prudent que l’espanyol, i una bona estratègia per reaccionar en cas d’un rebrot. Ara mateix, el país compta amb poc més de 1.000 morts per coronavirus, que contrasten brutalment amb els 36.000 d’Espanya. La vicepresidenta del Gobierno, lluny d’admetre una nefasta gestió, ha arribat a una altra conclusió per explicar el cas de Portugal: “El virus venia de l’est i ells estan una mica més cap a l’est”. Ha insistit en el fet que el coronavirus ha afectat més a Espanya “per la seva situació geogràfica”, i també ha atribuït la situació a un comportament de les forces polítiques “més compacte”.

Res més lluny de la realitat, la teoria de Ribera queda en no res quan es busquen els casos d’un país molt més “cap a l’est” que Espanya, com Grècia, que mostra només 2.600 casos confirmats i 144 morts per coronavirus. Una mostra més de la incompetència del Gobierno davant la gestió de la pandèmia.