Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat

La manifestació del 8-M llança proclames contra els abusos a les aules i el "genocidi" a les dones a Gaza

|

- Publicitat -

Uns 5.000 estudiants s’han manifestat aquest divendres al migdia pel centre de Barcelona, segons fonts municipals, per reivindicar el feminisme i la seva llibertat, en el marc del 8-M. La mobilització, convocada pel Sindicat d’Estudiants, i que també ha comptat amb la participació del SEPC, ha estat un clam contra el masclisme i les violències que pateixen les dones, amb proclames com ara: “I si no dic que sí, també és violació” i “amb roba o sense roba, el meu cos no es toca”. La protesta també ha posat l’accent “en l’allau de denúncies de professors que assetgen a les universitat públiques”, ha afirmat la portaveu del sindicat, Sofia Vázquez, que també ha assenyalat “el genocidi” que pateixen les dones amb la guerra a Gaza.

La manifestació ha sortit des de plaça Universitat amb destí a plaça Sant Jaume, passant per plaça Catalunya i Via Laietana, amb crides com: “Els carrers seran feministes” o “no ens miris, uneix-te”. La comitiva ha despertat la curiositat de la gent del carrer, especialment dels turistes, que han enregistrat amb el seu telèfon mòbil el pas de la protesta.

Publicitat

Una altra jornada del 8-M en què els crits reivindicatius s’han acompanyat de tota mena de pancartes amb eslògans com, per exemple, “la teva ment és més curta que la meva faldilla”, “prou transfòbia”, “a mi m’agraden les dones i no les assetjo” i “vull ser lliure i no valenta”.

El lila ha estat el color que ha tenyit la manifestació i que s’ha estès amb pintura a la cara, amb les banderoles i la roba, entre molts altres elements. Tampoc ha faltat la música, una batucada ha acompanyat la mobilització al llarg del recorregut, on s’han escoltat hits com el de Rigoberta Bandini ‘Ay mamá’ i Alaska ‘A quién le importa’.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"

“Surt molt i molt barat violar”

Des del Sindicat d’estudiants, han alertat de la “complicitat” del govern espanyol en el genocidi a Gaza perquè “Pedro Sánchez continua venent armes a Israel”, ha recordat Vázquez. La portaveu també ha apuntat que a l’estat espanyol i a Catalunya continuen assassinant i violant dones “i no passa absolutament res”. “L’exemple més clar és la sentència de Dani Alves. Si ets ric, et surt molt i molt barat violar. Uns quants mesos de presó, i s’ha acabat”, ha expressat.

Pel que fa a les denúncies a les aules per abusos de professors, Vázquez ha demanat un “càstig exemplar” pels assetjadors. Considera que ara les universitats “es posen de perfil”, “moltes de nosaltres no ens sentim el suficientment recolzades per denunciar”, ha afirmat la portaveu. I ha reclamat que als abusadors se’ls faci fora del sistema universitari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut