Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les entitats socials esperen que el nou Govern aprovi nous pressupostos “més socials”

|

- Publicitat -

Les entitats catalanes d’acció social (ECAS) celebren l'”agilitat” en la remodelació del Govern de la Generalitat després de la sortida de JxCat i demanen que serveixi per garantir l’estabilitat i aprovar uns nous pressupostos per al 2023 que siguin “més socials”. En aquest sentit, ECAS també apel·la a la “corresponsabilitat” al Parlament perquè els nous comptes obtinguin els suports suficients al Parlament i s’asseguri un Govern “operatiu i eficaç, capaç de fer front als reptes que encarem en un nou context de crisi i incertesa global”. El sector recorda que cal trencar amb la cronificació de les desigualtats i reclama un nou rumb social amb més inversió i polítiques públiques com ara la Renda Bàsica Universal.

“Confiem en el compromís de les forces polítiques i dels nostres representants per assegurar una acció de govern àgil i eficaç que doni resposta a les creixents necessitats socials en el nou escenari de tendències inflacionàries i gran desequilibri entre el cost de la vida i els ingressos de les llars”, exposen en un comunicat.

Publicitat

Segons les entitats, l’increment de la inversió social que reivindiquen s’ha de reflectir especialment en les polítiques destinades a les persones en situació de major vulnerabilitat, però amb un enfocament “universal i preventiu que permeti avançar cap a un país equitatiu i cohesionat, construït sobre la lògica dels drets i la justícia social”. “Cal assegurar la qualitat dels serveis públics i un finançament sostenible per a tot el sistema de benestar, incloent-hi a més de salut i educació, la protecció social al mateix nivell”, exigeixen.

Per tot plegat, des d’ECAS apel·len a la corresponsabilitat de tot l’arc parlamentari per evitar una nova fase de paràlisi i es posen a la disposició dels nous consellers i conselleres per reprendre el diàleg i les línies de treball iniciades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut