Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les eleccions municipals donen 18 consells comarcals a Junts

Junts presidirà 18 d'aquests òrgans, mentre que ERC en presidirà 15 i el PSC, set

|

- Publicitat -

Junts, la formació liderada per Laura Borràs i Jordi Turull, ha estat una de les grans triomfadores de les últimes eleccions municipals. Si bé el grup no va poder batre el rècord de regidories, el qual encara ostenta ERC, sí que va esgarrapar més vots que els republicans i, ara, també més consells comarcals. En total, Junts ha aconseguit el control de 18 consells comarcals arreu de Catalunya, mentre que ERC se n’ha quedat 15 i el PSC 7.

El mapa dels consells comarcals mostra clarament el control de Junts a les comarques gironines, a Ponent, a part de les Terres de l’Ebre, a la part nord de les comarques central i a una part del Pirineu i l’Aran. Així, la formació de Laura Borràs, que aquestes eleccions es presentava a molts municipis sota la marca Junts-Compromís Municipal, presidirà els consells comarcals de l’Alt Camp, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, l’Anoia, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Berguedà, la Cerdanya, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Segarra, el Segrià, la Selva i la Terra Alta.

Publicitat

Per darrere, ERC, a través de la marca Acord Municipal, ha aconseguit 15 consells comarcals, que es concentren a la zona de la Catalunya Central, Ponent i Pirineu i a una part del Camp de Tarragona. Els republicans presidiran els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, del Bages, del Baix Camp, del Moianès, del Montsià, de la Noguera, d’Osona, del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà, del Pla d’Urgell, del Priorat, de la Ribera d’Ebre, del Ripollès, del Solsonès i de l’Urgell.

Finalment, el PSC – Candidatura de Progrés ha quedat a la cua, obtenint la presidència de 7 consells comarcals que es localitzen majoritàriament a l’àmbit metropolità: el del Baix Llobregat, el del Baix Penedès, el del Garraf, el del Maresme, el del Tarragonès, el del Vallès Occidental i el del Vallès Oriental.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut