Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sánchez ajorna la taula de diàleg i no emplaça Aragonès almenys fins a la primavera

|

- Publicitat -

La taula de diàleg no és una prioritat en l’agenda de la Moncloa. Les eleccions de Castella i Lleó del 13-F, per aprovar la reforma laboral, passen a ser prioritàries. Aquest mes de gener és quan hauria de celebrar-se la taula de diàleg entre governs; de fet era la seva tercera reunió, i la segona amb Pere Aragonès, però avui acaba el termini i, encara, no s’ha fixat una nova data, segons ha avançat El Periódico. Tot i això, es preveu que es convoqui abans de l’estiu, estació que comença el dia 21 de juny. En la futura taula de diàleg es podrà dur a terme l’esperat debat sobre l’estat de la nació.

Les eleccions a Andalusia també són un altre fet que preocupa al govern de Sánchez i, també, podria ser un motiu que passés per damunt de la taula de diàleg. La Junta de la comunitat andalusa, encapçalada per Juan Manuel Moreno, pretén celebrar les eleccions tan aviat com es pugui, de fet, ha anul·lat tots els actes previstos pel mes de maig.

Publicitat

No només la política de l’estat ha sigut una prioritat per haver de prendre la decisió, sinó que al llarg d’aquest any, altres fets destacats han passat per davant: l’esclat del volcà de la Palma, la retirada de l’Afganistan,  o bé, l’actual tensió entre Rússia i Estats Units per poder controlar el territori d’Ucraïna; en podrien ser uns exemples.

“No es pot dilatar més”

Segons informa El Nacional, la resposta prèvia del Govern és que hi ha pressa i existeix la necessitat de fixar una data com més aviat millor: “No es pot dilatar més perquè no hi haurà més oportunitats històriques com aquesta”, manifestava el conseller d’Empresa, Roger Torrent. Tanmateix, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, es pronunciava en la mateixa línia: “esperàvem que fos a principis d’any”, tot i que ella ja es va anticipar, i amb poques esperances, anunciava que al gener no se celebraria.

Et pot interessar  Aragonès continua obert a governar amb Junts i manifesta que la seva prioritat és un "govern independentista"

D’altra banda,  el conseller d’Economia, Jaume Giró, va decalar: “No hi ha taula entre governs que permeti resoldre el conflicte. Quan es va començar a parlar de la taula de diàleg i de quines persones hi anirien de Junts, vaig trucar al secretari general de Junts per dir-li que jo no volia ser-hi”. Avui dia, ens mantenim a l’espera perquè el govern de Sánchez es pronunciï i concreti una data per celebrar l’esperada taula de diàleg, tot i que la tensió entre dos governs cada vegada és més accentuada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut