Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Les discrepàncies a l’ANC per la llista cívica continuen: els càrrecs crítics presenten el decàleg pel ‘No’

Lamenten que la llista cívica no servirà per apropar la independència de Catalunya, perquè no està "integrada en una estratègia prèvia de confrontació emmarcada en la desobediència civil"

|

- Publicitat -

La proposta de la direcció de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de presentar-se a les pròximes eleccions presidencials amb una llista cívica continua provocant incendis en el si de l’entitat. Més de 130 persones properes a l’entitat, entre elles càrrecs, persones fundadores, membres del Secretariat Nacional o dels secretariats d’Assemblees Base han signat, a títol personal, un manifest contrari a la llista cívica, tot denunciant l’opacitat de la direcció i la manca de democràcia interna de l’entitat. A la vegada, han presentat el decàleg pel ‘No’ a la llista cívica. 

Segons exposen al manifest i al decàleg, la proposta de l’actual presidenta, Dolors Feliu, de presentar-se a les eleccions amb una llista cívica incompleix de forma flagrant els estatuts, el codi ètic i el full de ruta vigent de l’ANC. Insisteixen que la llista fomenta la fragmentació del moviment independentista, ja que no s’ha acordat amb la resta d’entitats independentistes. Entre les vulneracions denunciades hi ha la de l’article 2.4 dels Estatuts, que estableix que “l’Assemblea Nacional es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític, coalició electoral o grup d’electors i no es presentarà a cap mena d’eleccions”. 

Publicitat

Lamenten que l’actual projecte de llista cívica no servirà per apropar la independència de Catalunya, ja que la llista no està “integrada en una estratègia prèvia de confrontació emmarcada en la desobediència civil”, fet que, de nou, incompleix el Full de Ruta. Amb tot, també assenyalen que els objectius del projecte són contradictoris i estan mal plantejats, ja que no tenen present la repressió espanyola ni el suport internacional que l’Estat espanyol té; tampoc no contempla cap resposta a l’aplicació del 155 ni a l’empresonament dels càrrecs electes. En el panorama post-electoral, no veuen amb bons ulls que no s’hagi teixit cap estratègia a la hipotètica victòria del PSC. 

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics

Finalment, critiquen la forma de presentar i escollir els candidats i candidates de la llista cívica, ja que no són votats en eleccions primàries, com seria habitual. Segons exposen, els inscrits a la web tindran el dret a proposar cinc candidats/tes, però no tindran dret a decidir el/la cap de llista i l’ordre de la resta de la candidatura. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut