Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les defenses demanen l’anul·lació de la causa de l’1-O al Tribunal de Comptes

|

- Publicitat -

Les defenses de la trentena de persones investigades pel Tribunal de Comptes per l’organització i la promoció del referèndum de l’1-O han demanat que la causa sigui anul·lada o arxivada. Ho han anunciat aquest dimarts, 22 de novembre, després de conèixer les milionàries peticions de la Fiscalia i Societat Civil Catalana, l’entitat espanyolista que fa d’acusació.

La Fiscalia demana 3,4 milions d’euros als 35 exalts càrrecs i funcionaris de la Generalitat investigats, a qui acusa de malvsersació, mentre que Societat Civil Catalana demana més de 5 milions d’euros. Davant aquestes xifres desorbitades, les defenses de les persones investigades han anunciat que a la vista preliminar de la causa, programada per al 16 de desembre, plantejaran l’anul·lació o l’arxivament del cas.

Publicitat

Les defenses qüestionen la legitimitat del procediment i dels mètodes utilitzats, ja que sostenen que han generat indefensió als acusats. Algunes defenses afirmen que el suposat delicte fins i tot ha prescrit, ja que han passat més de 5 anys.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut