Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Les conselleres Verge i Cervera reclamen al ministre Escrivá la reforma del reglament d’Estrangeria de forma urgent

Una vegada més cal demanar al gobierno que s’espavili per així poder nosaltres actuar

Redacció 03/09/2021
Les conselleres Violant Cervera (esq) i Tània Verge (dr)

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la de Drets Socials, Violant Cervera, han enviat una carta al ministre de Migracions, José Luis Escrivá, per reclamar-li que faci efectiva la modificació del reglament d’Estrangeria que ell mateix va proposar fa uns mesos i mostren “estupor” per la paralització de la iniciativa. Les conselleres insisteixen en la “urgència” de la reforma i destaquen que els permetria desenvolupar millor les polítiques d’inclusió i igualtat social que els corresponen. A la carta, també li demanen que defensi els drets dels menors i li recorden que s’han vist vulnerats per les expulsions col·lectives, objecte de denúncia d’instàncies estatals i internacionals, amb al·lusió indirecta sobretot a Ceuta.

En la missiva, les conselleres destaquen que la reforma del reglament d’Estrangeria recollia les demandes de la Generalitat i de les entitats socials sobre els requisits per obtenir la residència i l’accés al mercat laboral, i subratllen que són “factors fonamentals” per a la inclusió a la societat. El Govern insta al ministre a actuar “en congruència” amb la proposta de modificació acordada amb la Generalitat i altres governs autonòmics per facilitar-los les tasques de “promoció de la igualtat d’oportunitats” entre els joves.

Verge i Cervera subratllen que la reforma “permetria a milers de persones migrades i, especialment, a adolescents i joves sense referents familiars en la nostra societat sortir de la marginalitat”. Un dels principals punts de la reforma és reduir els requisits perquè joves extutelats i menors no acompanyats puguin obtenir el permís de residència.