Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’avís dels comuns: no acceptaran que el Govern pacti el Hard Rock pels pressupostos

|

- Publicitat -

Els comuns van ser el primer grup a arribar a un acord amb el Govern pels pressupostos d’aquest any 2023. Tanmateix, les negociacions que l’executiu de Pere Aragonès du a terme amb el PSC i Junts, els altres dos grups amb qui el Govern vol pactar els comptes, poden desestabilitzar l’acord amb el grup de Jéssica Albiach, ja que inclouen algunes propostes que xoquen directament amb les seves, presentades abans. Albiach ha volgut mostrar-se molt contundent sobre què passarà en el cas que el Govern accepti projectes com el Hard Rock: “No acceptarem que el Govern pacti el Hard Rock amb el PSC”. Unes declaracions que posen encara més presisó al Govern, especialment després de les declaracions de la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, que afirmava que l’executiu ha d’acceptar totes les seves propostes i fer-les encaixar amb les altres a canvi del suport als pressupostos.

Albiach recorda que l’acord que va signar amb Pere Aragonès ha d’arribar “intacte” a la votació dels comptes i que, en haver estat el primer, els pactes posteriors no poden contradir-lo. Entrant en matèria, s’ha referit directament a les propostes del PSC de desbloquejar projectes com el complex de Hard Rock a Vila-Seca i Salou, l’ampliació de l’aeroport del Prat o el quart cinturó (la B-40), als quals els comuns s’oposen fermament, però que els socialistes han inclòs en les seves propostes, i que defensen a tot preu. “El Hard Rock és insostenible des de tots els punts de vista” ha manifestat Albiach, tot insistint que en cas que el Govern acabés acceptant-ne el desbloqueig “estaria anant en contra dels seus propis informes”. “Crec que pels votants del PSC seria inexplicable que Salvdor Illa tombés uns pressupostos que ens fan avançar i ens situen al capdavant en inversió en atenció primària de tot l’Estat per un projecte de país caduc de sagnia i ludopatia com és el Hard Rock” ha afirmat.

Publicitat
Et pot interessar  El PSC, espantat pel retorn de Puigdemont, li treu ferro assegurant que "la societat catalana ja ha superat les lògiques personalistes"

Finalment, la líder dels comuns també ha opinat sobre les propostes en general dels socialistes, mantenint que la seva postura és “conservadora” en molts àmbits, com ara el d’habitatge o el fiscal, i que no encaixen amb les polítiques del govern de coalició espanyol del qual els seus partits formen part.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut