Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’avís de Puigdemont a Weber, un dels líders del PPE: Junts “podria tombar” el govern de Pedro Sánchez amb una moció de censura de la mà del PP

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, va participar el passat dimarts, 28 de novembre, en una gala organitzada pel mitjà europeu ‘Politico’, a la qual també van acudir els líders del PP europeu, entre ells Manfred Weber. Puigdemont no va desaprofitar l’ocasió per deixar clar tant al PSOE com al PP que Junts continua tenint la clau de la governabilitat espanyola, i que si els socialistes no compleixen els acords, la formació independentista “podria tombar” el govern de Pedro Sánchez amb una moció de censura de la mà del PP.

‘Politico’ ha explicat aquest matí a través del seu butlletí diari que Puigdemont i Weber, després de coincidir a la gala, van mantenir “una conversa informal a peu dret durant uns minuts”, on van debatre sobre política espanyola, abordant especialment el pacte d’investidura entre Junts i el PSOE.

Publicitat

Puigdemont va rebutjar les crítiques que Weber va fer sobre a l’acord i la llei d’amnistia el dia abans, en un acte del PPE celebrat a Barcelona. El president exiliat també va defensar que un “referèndum consultiu” és possible si hi ha voluntat política. En un moment de la conversa, Puigdemont va avisar Weber que “si no hi ha prou avenços” amb el PSOE, “podrien votar amb el PP per tombar els pressupostos per una resolució sobre Israel, on les posicions estan alineades”. Per la seva banda, Weber va rebatre a Puigdemont que Junts només “inflamaria” l’extrema dreta de Vox. “Us alimenteu l’un a l’altre”, va dir-li el dirigent alemany.

Sobre aquesta conversa informal, fonts de Junts han matisat a l’ACN que Puigdemont va “deixar clar el compromís de sostenir el govern del PSOE en funció del compliment dels acords”. En aquest sentit, les mateixes fonts matisen que l’avís de Puigdemont sobre la moció de censura “en cap cas” era una proposta formal, a la vegada que subratllen que tampoc “no es va establir cap negociació”.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut