Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’avís de Joe Biden a Putin: “La llibertat sempre guanya a la tirania”

|

- Publicitat -

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha avisat el president rus, Vladímir Putin, que “pagarà un alt cost” per la invasió d’Ucraïna, especialment a llarg termini. En el seu discurs de la Unió, Biden ha remarcat que “la llibertat sempre guanya a la tirania”. El president nord-americà ha anunciat que, com la Unió Europea, tanca el seu espai als avions russos. A més, ha alliberat 30 milions de barrils de cru de les seves reserves per ajudar a mitigar l’augment dels costos energètics. D’altra banda, Biden ha advertit als oligarques russos que l’administració nord-americana els perseguirà pel seu suport a Putin.

“El departament de Justícia dels Estats Units està reunint una ‘task force’ per perseguir els crims dels oligarques russos. Ens unim als nostres aliats europeus per trobar i bloquejar els vostres iots, els vostres luxosos apartaments i els vostres jets privats”, ha assegurat Biden.

Publicitat

Segons el president nord-americà, Putin està ara “més aïllat que mai”, amb la moneda russa perdent un 30% del seu valor i els mercats desplomats.

Biden ha reiterat que els Estats Units estan al costat d’Ucraïna, tot i que ha insistit que no enviarà tropes a enviar amb els soldats russos. En aquest sentit, ha afirmat que les tropes nord-americanes a Europa són per protegir els estats de l’OTAN.

Biden ha admès que, per als ucraïnesos, venen “dies, setmanes i mesos durs”, però ha preuat el seu “coratge” en defensar el país. “Putin ha desplegat violència i caos. Però tot i que podria aconseguir guanys al camp de batalla, pagarà un preu molt alt a llarg termini”, ha afirmat.

Et pot interessar  Israel anuncia una retirada del sud de la Franja de Gaza
Publicitat

Opinió

Minut a Minut