Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Laura Borràs perd la immunitat

Amb els vots de PSOE, PP, Vox, Podem i Cs, el ‘no’ de JxCAT i PNB i sense ERC i CUP, que no han participat a la votació

Agències 25/06/2020
Laura Borràs, diputada de Junts per Catalunya / Congrés dels Diputats

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous a porta tancada el dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat favorable a concedir el Suplicatori del Suprem per investigar la portaveu de JxCAT, Laura Borràs. Ho ha fet amb els vots de PSOE, PP, Podem, Vox i Cs. JxCAT i PNB hi ha votat en contra i ERC, CUP i Bildu no han participat a la votació.

El resultat ha estat 293 ‘sí’, 14 ‘no’ i 5 abstencions. El futur de Borràs queda ara en mans de la Sala Segona del Tribunal Suprem, que presideix Manuel Machena, que la investigarà per suposats delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació i falsedat documental pel fraccionament de contractes durant la seva època com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Un cop aprovat el Suplicatori, el Reglament de la cambra estableix que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, comunicarà en un termini màxim de vuit dies el resultat al president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes. El Suprem estarà obligat a comunicar al Congrés les interlocutòries i sentències que es dictin i que afectin Borràs. A partir d’aquest moment la Sala Segona del Suprem, presidida per Manuel Marchena, podrà citar Borràs com a investigada pels delictes que li atribueixi i obrir una causa penal que podria acabar en judici.