Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Laura Borràs: “L’efecte Illa ha punxat, com el seu autobús”

La candidata de Junts assegura que un tripartit “convertiria la Generalitat en una sucursal de la Moncloa”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 09/02/2021
La candidata de JxCat, Laura Borràs, en l'acte de Mataró l'1 de febrer de 2021 (Horitzontal)

La candidata de Junts a les eleccions catalanes, Laura Borràs, ha demanat aquest dilluns una victòria àmplia el 14-F que permeti imposar-se al cap de llista del PSC, Salvador Illa, i ha afegit: “L’efecte Illa ha punxat, com el seu autobús de campanya, i necessita anar al taller a què el reparin”.

Així ho ha manifestat en un míting presencial i telemàtic que el partit ha celebrat a Lleida, amb la participació del president exiliat Carles Puigdemont; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el cap de llista a la demarcació, el conseller Ramon Tremosa.

Segons Borràs, una victòria àmplia de Junts els permetria governar amb ambició perquè Catalunya pugui sortir de les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària i per poder “culminar el mandat de l’1-O”.

Per contra, ha advertit que un Govern governat pel PSC seria un “desastre per Catalunya perquè tindria com a president algú que no sap que té o no la Generalitat”, en referència a la proposta d’Illa de crear una Agència de Salut Pública si governa, malgrat que aquest òrgan ja existeix en l’actualitat: “Algú que proposa una agència de salut pública que té a 25 metres de la seu del PSC, no pot ser president. No només ha demostrat la seva incompetència com el pitjor ministre de Sanitat d’Europa, ara ignora l’estructura del Govern del qual vol ser president”, ha lamentat.

És per això que Borràs ha reiterat que Junts és l’única garantia que no hi haurà un tripartit “encapçalat pel retorn del producte defectuós, que convertiria la Generalitat en una sucursal de la Moncloa”, i que hi haurà un Govern independentista.